Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Share your experience, tips & tricks, show off your music. Wishes, ideas and feature suggestions
Post Reply
zarlak
Posts: 2
Joined: Wed Sep 04, 2013 3:57 pm

Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Post by zarlak » Thu Sep 05, 2013 2:25 pm

Hello i have an M-AUDIO AXIOM AIR 49 and Ableton live 9 on mac , i have bought Phoscyon it's work great but i have a problem with assignation knobs on the phoscyon . When i push the midi learn button i can only assign the first one knob on my AXIOM AIR keyboard , if i turn another one it tell me unmapped on the screen of my AXIOM keyboard . Could you help me please ? (sorry for my bad English :) )

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Post by Sebastian@d16 » Fri Sep 06, 2013 9:05 am

Hi,

It seems to me like the only first knob has set MIDI CC number and rest of knobs remain unconfigured (any MIDI code weren't assigned to them). You should configure your MIDI controller first, to set different MIDI CC numbers for all knobs on your controller.

Best regards,
Sebastian

zarlak
Posts: 2
Joined: Wed Sep 04, 2013 3:57 pm

Re: Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Post by zarlak » Fri Sep 06, 2013 2:35 pm

Ok thank you can you tell me how can i configured my MIDI AXIOM 49 AIR please ? I m novice in DAW music :) .

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Post by Sebastian@d16 » Mon Sep 09, 2013 9:52 am

Hi,

I'm sorry, we are not experts in all MIDI controllers out there, so you will need to dive into Axiom's manual i guess :) I'm sure M-Audio doesn't complicate programming of their controllers.

Cheers,
Sebastian

Laurent Bergman
Posts: 14
Joined: Wed Nov 05, 2008 4:56 pm
Location: France

Re: Phoscyon knobs assignation Axiom AIR 49

Post by Laurent Bergman » Sun Sep 15, 2013 1:28 pm

Hi,

i've find on the M-Audio website the manual.
See in page 12 : 2.4.2 Programming the Controls on Your Axiom section

.
PowerMac G5 2 x 2,5 Ghz/4,5 G°-Logic pro 7 & 8
Macpro 8 x 2,4 Westmere/8 G°/SSL Madi AX/Logic Pro 9.1.8 and Logic X 10.0.4

Post Reply