TR707, 727, sampler vst

If you need to write about anything else please do it here...

TR707, 727, sampler vst

Postby 819d9c » Fri Jan 08, 2010 8:50 am

will there be a tr707 combined with 727 clone? Or maybe a AKAI MPC clone with a stepsequencer instead? then i can load 707 samples and more into the mpc clone ? thats the only thing missing after you have finnished the shioitor. i now use kontakt 3 but now i`m stucked with 32bit version of cubase while im having 8GB of RAM. In my opinion kontakt 3 also uses a lot of resources and has bad overview.
819d9c
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 08, 2010 8:09 am
Location: The Netherlands

Postby Sebastian@d16 » Fri Jan 08, 2010 11:50 am

Hi,

I believe you can find some nice simple alternatives to Kontakt 3 if you dont' need all its features. And use any of our drum machines to control it via midi output (it works only for VST).

Best regards,
Sebastian
User avatar
Sebastian@d16
 
Posts: 1518
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby lore_effe » Fri Jul 23, 2010 11:55 am

Hello everyone! I was just thinking about this 707 vst discussion and i understand the D16 team that says "on a 707 no tweakability and so will be the same using samples".. Yes is true but nothing like the fascination of a vst (or au for mac users) of a drum machine! Anyhow my idea was to incorporate in one vst a tr 707 + tr 727 with some cool feature like the tuning on 707 toms, 727 congas, the decay on the hihats of 707.. I don' t know if this will be physically possible but i m sure that peaople will really apreciate and D16 will sell a lot of copy of this too! Making a sampler only for put in it 707 samples will be a non sense don t think?
lore_effe
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 23, 2010 11:36 am

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby s-tek » Sun Jul 25, 2010 12:24 am

+1 for 707 and 727 ;)
audiolabor-label.de
User avatar
s-tek
 
Posts: 50
Joined: Tue Jul 17, 2007 10:39 pm
Location: Berlin | Germany

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby computer controlled » Mon Jul 26, 2010 3:53 am

It really isn't necessary to do a 707/727 clone. They are after all just samples. Use Ableton, load the sample set into into Drum racks, use any of the D16 drum VSTs to sequence them. I have a real 707, and a full set of 727 samples. I use Audio Damage's Tattoo to sequence my 727 samples in Drum Racks. If anyone wants some nice 707 samples, i took samples of mine a year ago. I can offer them up for download.

I'm just waiting on Shioitor :mrgreen:
SH-101 . TB-3 . TR-8 . JP-08 . TT-303 . Bass Station . Eurorack Modular . Push
computer controlled
 
Posts: 55
Joined: Fri Sep 21, 2007 7:08 pm
Location: Seattle, WA

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby Custa » Tue Nov 09, 2010 3:52 pm

computer controlled wrote:It really isn't necessary to do a 707/727 clone. They are after all just samples. Use Ableton, load the sample set into into Drum racks, use any of the D16 drum VSTs to sequence them. I have a real 707, and a full set of 727 samples. I use Audio Damage's Tattoo to sequence my 727 samples in Drum Racks. If anyone wants some nice 707 samples, i took samples of mine a year ago. I can offer them up for download.

I'm just waiting on Shioitor :mrgreen:


Would love to have samples of your 727.
Hardware >

Apple 17" MackBook Pro Core 2 Duo 2.93Ghz - 4GB RAM - 320GB 7200 RPM Drive.

Apple Mac mini Core 2 Duo 2Ghz - 2GB RAM - 120GB 5400 RPM and 1TB 7200 RPM Drive


Software > Mac OS X 10.6.1, Logic Pro 8.0.2
Custa
 
Posts: 82
Joined: Wed Nov 29, 2006 1:30 pm

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby Puranon » Wed Nov 10, 2010 6:11 pm

TR-707 is sample based

606, 808, and 909 all do analog synthesis.
Puranon
 
Posts: 123
Joined: Tue Jun 05, 2007 12:40 am

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby computer controlled » Fri Nov 26, 2010 5:46 am

Hey guys, i totally forgot about this. Sorry. Here are the samples at any rate =o]

http://tweakcollective.com/mp3/new/comp ... amples.rar
Last edited by computer controlled on Sat Nov 27, 2010 8:16 pm, edited 1 time in total.
SH-101 . TB-3 . TR-8 . JP-08 . TT-303 . Bass Station . Eurorack Modular . Push
computer controlled
 
Posts: 55
Joined: Fri Sep 21, 2007 7:08 pm
Location: Seattle, WA

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby Total » Sat Nov 27, 2010 12:16 pm

Hello,

Thanks to give your samples but the links seems to don't work here on my computer, when I click on it say "Internal server error"...
Total
 
Posts: 9
Joined: Thu Jul 15, 2010 10:25 pm

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby computer controlled » Sat Nov 27, 2010 8:16 pm

Whoops, sorry. Try it now =o]
SH-101 . TB-3 . TR-8 . JP-08 . TT-303 . Bass Station . Eurorack Modular . Push
computer controlled
 
Posts: 55
Joined: Fri Sep 21, 2007 7:08 pm
Location: Seattle, WA

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby Total » Wed Dec 08, 2010 2:22 pm

Yes, it works now. Many thanks.

Since last year I'm looking for having a 707 (that's why I have a 505) and your samples are welcome! :D
Total
 
Posts: 9
Joined: Thu Jul 15, 2010 10:25 pm

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby computer controlled » Thu Dec 09, 2010 4:42 am

Spammer be gone!
SH-101 . TB-3 . TR-8 . JP-08 . TT-303 . Bass Station . Eurorack Modular . Push
computer controlled
 
Posts: 55
Joined: Fri Sep 21, 2007 7:08 pm
Location: Seattle, WA

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby noiseblast » Tue Dec 21, 2010 6:28 pm

+1 for 707 + 727

Having these two in a single VSTi with the 707 style grid sequencer would be the bomb. These 2 Roland machines are very musically useful, and it makes a lot of sense to have this product to balance the D16 "dance craze" offerings.

D16: this may not seem to be the most interesting project from a synthesis standpoint, but you'd be doing the musical world a service by getting 707 + 727 immortalized in the DAW realm.
noiseblast
 
Posts: 5
Joined: Fri Feb 16, 2007 7:00 pm

Re: TR707, 727, sampler vst

Postby Custa » Tue Feb 15, 2011 2:18 pm

Thanx Computer Controlled.
Hardware >

Apple 17" MackBook Pro Core 2 Duo 2.93Ghz - 4GB RAM - 320GB 7200 RPM Drive.

Apple Mac mini Core 2 Duo 2Ghz - 2GB RAM - 120GB 5400 RPM and 1TB 7200 RPM Drive


Software > Mac OS X 10.6.1, Logic Pro 8.0.2
Custa
 
Posts: 82
Joined: Wed Nov 29, 2006 1:30 pm


Return to Off-topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests