PunchBOX sometimes not active

Share your experience, tips & tricks, show off your music. Wishes, ideas and feature suggestions
teacue
Posts: 50
Joined: Wed May 30, 2007 9:20 am

PunchBOX sometimes not active

Post by teacue » Sun Jul 10, 2016 12:31 pm

I have worked and produced with PunchBOX for some days now and I noticed that sometimes the plugin is not producing any sound.
Opening or clicking on the gui makes it active again.
Unfortunately this is not an issue that I can reproduce, it just happens sometimes.

I work with Windows 10 - 64 bit, Cubase 8.5 - 64 bit and PunchBOX 1.0.1

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Sebastian@d16 » Mon Jul 11, 2016 2:40 pm

Hi teacue,

Thank you for letting us know. We were reported about similar issue by few other users and we've been investigating this problem already. Unfrotunatelly still don't know what's causing it exactly or what sequence of actions triggers it. What we know so far it's not related to specific OS or plug-in format.

Kind regards,
Sebastian

teacue
Posts: 50
Joined: Wed May 30, 2007 9:20 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by teacue » Tue Jul 12, 2016 2:53 pm

Thank you for your answer

Best regards

compactus
Posts: 3
Joined: Mon Jun 27, 2016 10:47 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by compactus » Wed Jul 13, 2016 9:54 pm

Same here...
Also on Cubase 8.5 64bit but Win7 Ultimate

Have to open VST sometimes to reactivate it...

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Sebastian@d16 » Thu Jul 14, 2016 12:22 pm

Hi Compactus,

Do you mean "reactivate" it as the license activation or not playing sound when the project is reloaded?

Cheers,
Sebastian

Henrixon
Posts: 7
Joined: Mon Jul 18, 2016 6:12 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Henrixon » Mon Jul 18, 2016 8:59 am

I can confirm what "teacue" is saying exactly also happens to me,
PunchBox lose audio/stop working.
If you open up the plugin the sound/midi signal instantly comes back...

The same syndrome on my two computers:
Nr.1 MAC OSX 10.7.5 (12 GB ram, 8 cores) Logic 9 PRO, Ableton Live v9.6.2
Nr.2 PC (i7-4770S CPU, 3.10 GHz, 16 GB ram, 8 cores), WINDOWS 10 Home, Ableton Live v9.6.2


Regards
Henrixon

compactus
Posts: 3
Joined: Mon Jun 27, 2016 10:47 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by compactus » Mon Jul 18, 2016 10:51 am

Hi Sebastian,

I mean "reactivate" the sound, not the license. As other users, opening the plugin gui is needed sometimes to get it back working.

btw. I see it's not only Cubase related, Henrixon is on Ableton Live

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Sebastian@d16 » Mon Jul 18, 2016 12:54 pm

Hi,

Thank you for clearing this up to me. Exactly, this problem concerns not only particular host or even plug-in format (we received reports of this issue happening on Pro Tools or Logic Audio as well). We're still in the middle of investigation.

Kind regards,
Sebastian

TwistedGenetics
Posts: 1
Joined: Wed Jul 06, 2016 4:46 pm

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by TwistedGenetics » Tue Jul 19, 2016 6:06 am

Hi

I'm getting this on Ableton, Windows 10 (latest build) and an i7.

Regards
Jamie

Henrixon
Posts: 7
Joined: Mon Jul 18, 2016 6:12 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Henrixon » Tue Jul 19, 2016 10:45 am

Same problem as above in REAPER v5.22 (x64)...

Regards
Henrixon

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Sebastian@d16 » Tue Jul 19, 2016 2:31 pm

Hi guys,

I have a question to all of you experiencing this problem; is this reproducible when the PunchBox is the only plug-in in whole session?

Thanks,

Kind regards,
Sebastian

teacue
Posts: 50
Joined: Wed May 30, 2007 9:20 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by teacue » Tue Jul 19, 2016 2:54 pm

Sebastian@d16 wrote:Hi guys,

I have a question to all of you experiencing this problem; is this reproducible when the PunchBox is the only plug-in in whole session?

Thanks,

Kind regards,
Sebastian
Though I would like to help you your question is quite difficult to answer because this behaviour seems to happen very randomly.
I just tried to play about 30 mn with PunchBox alone and it did not happen.
I then play further with some other plugins and it did not happen either.

What I can say is that I am almost 99% sure that it occurred with other plugins, because I noticed this behaviour as I was producing some songs and I did use several other plugins.
I also can say that I am almost 99% sure that it did not happen as I tested PunchBox alone, but I did not test the plug alone a very long time!

Best regards

Henrixon
Posts: 7
Joined: Mon Jul 18, 2016 6:12 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Henrixon » Tue Jul 19, 2016 4:40 pm

Hi,
I've tested PunchBox with Reaper today without any other plugins in the session
and it became silent after about 30 min...

Regards
Henrixon

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Sebastian@d16 » Tue Jul 19, 2016 5:36 pm

Hi Henrixon,

Do you use demo version or fully activated license?

Kind regards,
Sebastian

Henrixon
Posts: 7
Joined: Mon Jul 18, 2016 6:12 am

Re: PunchBOX sometimes not active

Post by Henrixon » Tue Jul 19, 2016 5:58 pm

Hi
I'm using the fully activated license with the latest version of REAPER.

Regards
Henrixon

Locked