Volume in Nithonat

Share your experience, tips & tricks, show off your music. Wishes, ideas and feature suggestions
Post Reply
hivkorn
Posts: 18
Joined: Sun Mar 09, 2008 1:50 pm

Volume in Nithonat

Post by hivkorn » Sun Jun 14, 2009 10:08 am

hello i bought nithonat there is a few now,and the only stuff i have to tell about it is about the volume, even with the volume tune on the higher level it's too low,do you plan to raise the volume in the final release?

User avatar
Jacek@d16
Posts: 339
Joined: Fri Mar 03, 2006 11:34 am
Location: Katowice/Poland
Contact:

Post by Jacek@d16 » Sun Jun 14, 2009 9:18 pm

We'll check it and if it is really necessary it will be fixed to about 0dB
Plugins sound master

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Post by Sebastian@d16 » Mon Jun 15, 2009 9:19 am

Hi,

I've just briefly checked Nithonat within Cubase 5 and Fl Studio 8. I made all instruments playing at once with default volume settings (half) without accent and following volume values I've got:

In Cubase 5 : 2.6 dB (Clipping)
In Fl Studio 8 : -0.9 dB (Safe value)

It's not too low. If in a host You use the value is low, do not hesitate to raise it using some additional plug-in or just gain value on mixer, because internally (plug-in and host's mixer) all calculations are made using double float values (real numbers) and these are extremely precise.

Best regards,
Sebastian

hivkorn
Posts: 18
Joined: Sun Mar 09, 2008 1:50 pm

Post by hivkorn » Fri Jun 19, 2009 3:36 pm

okay :) , i 've just check to update wow! GREAT the GUI is WONDERFULL!

Post Reply