Live 8 wont reload new vst drumazon (or nephaton)

Share your experience, tips & tricks, show off your music. Wishes, ideas and feature suggestions
Post Reply
timothyallan
Posts: 7
Joined: Wed Dec 10, 2008 7:41 am
Contact:

Live 8 wont reload new vst drumazon (or nephaton)

Post by timothyallan » Sun Jul 12, 2009 1:50 pm

Is this happening to anyone else??

I open up Live..
- create a new project in Live 8.04,
- drop in the new version drumazon (or Neph)
- make a simple beat
- save the Live project file
- close Live
- reopen Live = "Unable to Load VST Drumazon/Nephaton"

The AU's work fine however. Note that this isnt the problem where old versions don't load properly, this is the new version not loading properly.

Thanks,
Tim
www.timothyallan.com
www.beatport.com/artists/timothy_allan

mr.adl
Posts: 22
Joined: Thu Nov 27, 2008 11:32 pm

Post by mr.adl » Sun Jul 12, 2009 3:36 pm

Can´t confirm that.

Works fine here with Live 8.0.4 and Drumazon on my XP SP3 Desktop PC.

I renamed the new version of drumazon to "drumazon_new" and let the old one just as "drumazon" in my pluginfolder.

Maybe you try that?

emef
Posts: 10
Joined: Wed Dec 17, 2008 2:39 am
Contact:

Post by emef » Sun Jul 12, 2009 4:16 pm

works fine here too on ableton 8.04

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Post by Sebastian@d16 » Mon Jul 13, 2009 10:18 am

Hi,

@timothyallan:
- Do You have both versions installed (new and old)?
- Where do You keep all Your VSTs? is it "/Library/Audio/Plug-Ins/VST" on MacHD
- Are there all Your plug-ins?

Best regards,
Sebastian

timothyallan
Posts: 7
Joined: Wed Dec 10, 2008 7:41 am
Contact:

Post by timothyallan » Wed Jul 15, 2009 11:58 am

Hi Sebastian,

I'm on 10.5.7 on a new Macbook Pro
I only have the new versions of the plugins installed
All my VSTS's are in the same place /Library/Audio/Plug-ins/VST


Edit: I should mention that I did have the old versions installed, but overwrote them with the new ones.

Edit2: For what it's worth, Phoscyon still saves and loads fine as a VST :)
www.timothyallan.com
www.beatport.com/artists/timothy_allan

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Post by Sebastian@d16 » Wed Jul 15, 2009 1:23 pm

Hi,

I suppose something with user rights to files or directories could mess up. So I think You should try to install plug-ins manually. I sent You on email links to zipped vst files. Please unzip them and copy to Your VST directory.

Best regards,
Sebastian

timothyallan
Posts: 7
Joined: Wed Dec 10, 2008 7:41 am
Contact:

Post by timothyallan » Wed Jul 15, 2009 1:39 pm

That solved it, thanks Sebastian. :)

Just copied the ones you sent me in and now projects save and re-open fine. What's interesting is that the Neph plugin asked for authentication when I replaced it, but the Drumazon one didn't (and I did Drumazon first so I know it didn't save my authentication). Either way, it's going now thanks!

Off to make some music...


Cheers,
Tim
www.timothyallan.com
www.beatport.com/artists/timothy_allan

ermac
Posts: 1
Joined: Sat Jul 25, 2009 9:36 am

Post by ermac » Sat Jul 25, 2009 9:38 am

Sebastian@d16 wrote:Hi,

I suppose something with user rights to files or directories could mess up. So I think You should try to install plug-ins manually. I sent You on email links to zipped vst files. Please unzip them and copy to Your VST directory.

Best regards,
Sebastian
Hi Sebastian,

I am having the exact same problem - could you please email me the zipped files so that I could try this method. Cheers.

Nathan

daftlover
Posts: 18
Joined: Sat Jul 21, 2007 11:04 pm

Post by daftlover » Sun Jul 26, 2009 4:33 pm

hello-can i have this vst mac zip file too-or can you post it on the drumazon add ons.thank you-Xavier J.

User avatar
Sebastian@d16
Posts: 1524
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Post by Sebastian@d16 » Mon Jul 27, 2009 2:36 pm

@daftlover: I sent You email :)

Post Reply