Search found 156 matches

by CosmicD
Wed Jul 29, 2009 10:44 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: Modulation responds weird on toy box
Replies: 11
Views: 17013

ah yes , 48k/24bit .... I've tried this here on the quad core pc as well but i'm curious that I dont get the same "bad" result as upstairs. btw about the dry sample no, sorry, the dry sample was a real dry sample , i didnt think you wanted me to input it trough toraverb and set the fx to dry. I thou...
by CosmicD
Tue Jul 28, 2009 9:39 pm
Forum: TORAVERB 1
Topic: Modulation responds weird on toy box
Replies: 11
Views: 17013

hmm i dont understand soemthing: I must have overlooked something. But before I provide any more info I must check cubase studio 5.0.1 if it can timewarp live. I guess so , on a sample wave but the rendering i have made was from a self made intakt instrument with toybox samples which runs trough tor...
by CosmicD
Tue Jul 28, 2009 12:56 pm
Forum: TORAVERB 1
Topic: Modulation responds weird on toy box
Replies: 11
Views: 17013

ok to make it more clear (qoundwise) i recorded the same preset upstairs on my Core duo E6667 processor, then on the other pc with a quadcore Q6660. all done with the same preset you can download above. http://files.getdropbox.com/u/1319539/sound/music/witch/dbd-witch-approach-Q6660.wav http://files...
by CosmicD
Sun Jul 26, 2009 11:02 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: wetness setting not recording propperly in sound forge
Replies: 8
Views: 12575

I had a similar error when trying to export a preset. When you try to save a preset from a plugin which has been loaded into a host with total recall settings, it will only save the default preset but not the adjustments made by the total recall.
by CosmicD
Sun Jul 26, 2009 10:59 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: Modulation responds weird on toy box
Replies: 11
Views: 17013

Here is the preset and a dry file. I also tried it on this pc and I must be dreaming or something. On my studio pc, the same preset it sounds very granular , but on this pc sounds more smooth. Could it be having something to do with the processor ? My studio pc only has a core 2 duo , thos one is a ...
by CosmicD
Sat Jul 25, 2009 8:45 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: Quality setting
Replies: 20
Views: 28409

i believe this is mentioned in the manual, reloading the plugin would always reset the factory bank. But also the "unused presets".. (do they maybe get filled up with factory presets later ?)
by CosmicD
Fri Jul 24, 2009 12:21 pm
Forum: TORAVERB 1
Topic: Modulation responds weird on toy box
Replies: 11
Views: 17013

Modulation responds weird on toy box

Hello, I'd like to ask a question about some 'artefacts" that I hear when I use modulation on a very long reverb with a toy box instrument. It seems to "crackle" a bit. Not that it causes digital clips but the reverb for the initial toybox punch seems kind of rough when you add modulation to the rev...
by CosmicD
Fri Jul 24, 2009 12:31 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: CPU Hog
Replies: 10
Views: 12374

haha yeah i was doing a tune (it was just a simple toybox sampels enhanced with toraverb an it was taking more than 20% cpu power.

Good to know it's not the final optimization code.
by CosmicD
Fri Jul 24, 2009 12:30 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: wetness setting not recording propperly in sound forge
Replies: 8
Views: 12575

no, you hear the sound changing when you preview it in soundforge realtime, it's jsut when you press OK to process that it would always be the "original preset" that was being rendered, and not the adjustments that you have made.
by CosmicD
Thu Jul 23, 2009 12:44 pm
Forum: TORAVERB 1
Topic: wetness setting not recording propperly in sound forge
Replies: 8
Views: 12575

I tried it with decimort but it works with that plugin (i dont need to make a preset if i want a certain degree of wetness)

I'll try on cubase studio 5.0.1 later
by CosmicD
Thu Jul 23, 2009 10:17 am
Forum: TORAVERB 1
Topic: wetness setting not recording propperly in sound forge
Replies: 8
Views: 12575

wetness setting not recording propperly in sound forge

Hello, I've bought toraverb and i'm experimenting in sound forge. I have a little piano tune I want to process with it, but whenever I dial the wetness back to like a setting of 40% , the processed sound will only contain wetness without the dry signal. - I registered using my key - I restarted soun...
by CosmicD
Tue Jul 14, 2009 6:00 pm
Forum: Off-topic
Topic: Toraverb
Replies: 11
Views: 9700

damn, am I too enthousiastic in saying that even cubase roomworks doesnt even sound that good. the only thing that comes a bit close is art accoustics reverb plugin (if i'm correctly it's an algorythmic verb too right ?).

I'm very tempted :)
by CosmicD
Sat Jun 20, 2009 12:41 pm
Forum: NITHONAT
Topic: Nithonat betas and RCs
Replies: 15
Views: 21635

Found a "save on existing preset file" bug: I tried saving a present (with a higher tuned snare and longer dacay). When I load the preset, only the decay is recalled but the tuning doesnt match the preset. If I manually adjust the tuning in the preset file (from 0.288 to 0.688 for example) the tunin...
by CosmicD
Fri Jun 19, 2009 8:19 pm
Forum: NITHONAT
Topic: Nithonat betas and RCs
Replies: 15
Views: 21635

ahh, lol ok my bad. I actually never use these internal sequencers so wasnt use to it but seems kind of fun making paterns like this :)
by CosmicD
Fri Jun 19, 2009 12:19 pm
Forum: NITHONAT
Topic: Nithonat betas and RCs
Replies: 15
Views: 21635

Yep, but i'm confused, even if i select in pattern write mode, and it reads 1.02 , the first one still plays . So because I have no second pattern , I can't switch between the 2 when not in pattern write mode, but if I have the mode on: it doesnt select the new pattern to write and you hear the firs...