Frontier clips even it is at 0db

Share your experience, tips & tricks, show off your music. Technical support. Wishes, ideas and feature suggestions

Frontier clips even it is at 0db

Postby andrei.tuduran » Tue Jan 03, 2017 11:28 am

Hi D16, and a Happy New Year!

I wonder why Frontier is still clipping if it is set to limit at 0 dB? It's a great plugin but why no manual, too? It's kinda strange.

Best,

Andrew
andrei.tuduran
 
Posts: 7
Joined: Thu Nov 03, 2016 2:47 pm

Re: Frontier clips even it is at 0db

Postby Sebastian@d16 » Thu Jan 05, 2017 12:48 pm

Hi Andrew,

Frontier is not a brick-wall limiter, its behavior is closer to some vintage units where you can expect it peaks over the 0dB. Keep that in mind and set your output volume slightly below (-0.5 to -1 dB) with Soft Clip enabled.

Kind regards,
Sebastian
D16 Support Team
User avatar
Sebastian@d16
 
Posts: 1489
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:20 pm
Location: Katowice/Poland

Re: Frontier clips even it is at 0db

Postby andrei.tuduran » Fri Jan 13, 2017 8:57 am

Hi Sebastian.

Thank you for your reply. A PDF manual should be nice.

Have a great year ahead!

Best,

Andrew
andrei.tuduran
 
Posts: 7
Joined: Thu Nov 03, 2016 2:47 pm


Return to FRONTIER

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron